17 augustus 2021
De Avonturen van Kuifje is een reeks van 24 stripverhalen, bedacht door de Belgische striptekenaar Georges Remi, die onder het pseudoniem Hergé schreef. De reeks behoorde tot de populairste Europese... View ArticleLees meer
16 augustus 2021
Het Atomium is een monument in Brussel dat oorspronkelijk werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1958 (Expo 58). Het is 102 m hoog. De negen met roestvast staal beklede bollen... View ArticleLees meer
16 augustus 2021
Jacques Romain Georges Brel, geboren in 1929, overleed in 1978. Hij was een Belgische zanger, componist, acteur en regisseur. Hij schreef en zong intelligente, diepzinnige en theatrale nummers die hem... View ArticleLees meer
9 augustus 2021
Manneken Pis is een iconisch bronzen standbeeldje (61 cm) in Brussel. Het stelt een naakt jongetje voor dat in het bekken van een fontein plast. Het beeld werd door Hiëronymus... View ArticleLees meer
9 augustus 2021
René François Ghislain Magritte, geboren in 1898 en overleden in 1967, was een Belgische surrealistische kunstenaar. Hij staat bekend om een reeks gevatte en tot nadenken stemmende beelden. In zijn... View ArticleLees meer
9 augustus 2021
Jean-Michel Folon, geboren in 1934 en overleden in 2005, was een Belgische aquarellist, schilder, graveerder en beeldhouwer. Tijdens een lunch onder vrienden in de 110 bood Jean-Michel Folon Rudy Vanlancker... View ArticleLees meer
9 augustus 2021
Baron Jean-Baptiste Thielemans (1922 – 2016), beter bekend als Toots Thielemans, was een Belgisch-Amerikaanse jazzmuzikant. Hij werd beroemd door zijn mondharmonica- en gitaarspel en zijn talent als componist. Hij was... View ArticleLees meer
9 augustus 2021
Le Chat (Frans voor ‘De Kat’) is een Belgische stripreeks van Philippe Geluck. Le Chat is een volwassen, zwaarlijvige, antropomorfe kater ter grootte van een mens, die meestal een pak... View ArticleLees meer
9 augustus 2021
Belgische strips bekleden een bijzondere plaats in de geschiedenis van het beeldverhaal. Ze speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Europese strips, naast Frankrijk, het land waarmee ze... View ArticleLees meer
9 augustus 2021
Baron Edouard Louis Joseph Merckx (geboren op 17 juni 1945), beter bekend als Eddy Merckx, is een gewezen Belgische profwielrenner op de weg en op de piste. Hij wordt algemeen... View ArticleLees meer
9 augustus 2021
De Smurfen is een Belgische stripreeks, bedacht door tekenaar Peyo, die geboren werd in 1928 en overleed in 1992. Smurfen zijn kleine, blauwe, mensachtige schepsels in witte kleren die allemaal... View ArticleLees meer
9 augustus 2021
De saxofoon (kortweg sax) wordt bij de houtblaasinstrumenten gerekend. Saxofoons zijn meestal gemaakt van koper en worden bespeeld via een enkelrietmondstuk, vergelijkbaar met dat van een klarinet. Net als de... View ArticleLees meer
30 juli 2021
Deze fresco’s werden in 2005 gemaakt naar aanleiding van de grote renovatie van LEON. Ze vertellen in Homerische vorm de geschiedenis van LEON door de eeuwen heen.
Lees meer
19 juli 2021
De garnalen pellen, spoelen en goed laten uitlekken. Een roux maken met 75 g bloem en 75 g boter. Het mengsel enkele minuten roerend laten koken zonder dat het bruin wordt. Vervolgens... View ArticleLees meer
16 juli 2021
Jean-Claude Van Varenberg (geboren op 18 oktober 1960), pseudoniem Jean-Claude Van Damme of kortweg JCVD, is een Belgisch acteur, vechtsporter, scenarioschrijver, filmproducent en regisseur. Hij is vooral bekend voor zijn... View ArticleLees meer
12 juli 2021
Tekening van een anonieme klant op tafelpapier met figuurtjes die mijnheer Mario, zaalmeester, en chef de rang André voorstellen. Tekening “Chez Léon tout est... View ArticleLees meer
12 juli 2021
België, land van het stripverhaal. ‘Léon de Mossel’, het stripfiguurtje dat Ray Godart in 1989 creëerde voor LEON. Ontdek alle variaties van onze mascotte: https://chezleon1893.ovh/nl/fotos/
Lees meer
12 juli 2021
Originele tekening van TIBET voor de opening van Léon Straatsburg. Originele tekening van Walthéry voor de opening van Léon Luik. ... View ArticleLees meer
12 juli 2021
Gemaakt naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van LEON in 1993, met de handtekeningen van alle beroemdheden die naar dit onvergetelijke evenement kwamen.
Lees meer
9 juli 2021
De Brusselse wafel is een grote wafel, gemaakt van licht beslag, met grote vierkanten en diepe gaten. Ze wordt vaak (warm of koud) gegeten met slagroom, suiker, zacht fruit, chocoladepasta,... View ArticleLees meer
9 juli 2021
Barones Léonie Cooreman, bekend onder de artiestennaam Annie Cordy (1928 – 2020), was een Belgische actrice en zangeres. Vanaf 1954 speelde ze in 50 films. Ze gaf vele onvergetelijke concerten... View ArticleLees meer
9 juli 2021
Mijnheer Rudy en Jean-Luc Dehaene gingen naar dezelfde school op 500 m van het restaurant: het Sint-Jozefsinstituut. Mijnheer Dehaene was jarenlang een trouwe klant van LEON.
Lees meer
9 juli 2021
Frieten, of in staafjes gesneden gefrituurde aardappelen, bestaan in allerlei maten, van pommes Pont Neuf tot luciferaardappelen. Ze zijn heel populair in België, waar ze waarschijnlijk hun oorsprong vinden. De... View ArticleLees meer
9 juli 2021
Theater Toone zag het licht in 1830 toen Antoine ‘Toone’ Genty het eerste traditionele poppentheater opende. Een poppentheater voor volwassenen, uniek in de wereld, op een boogscheut van het mooiste... View ArticleLees meer
12 maart 2021
1. DE MOSSELEN BIJ CHEZ LEON De faam van het restaurant CHEZ LEON is in hoofdzaak gebaseerd op de specialiteit Mosselen met frieten. Dit schelpdier staat dan ook centraal in... View ArticleLees meer
29 mei 2020
De bonen schoonmaken door de twee puntjes eraf te halen en alle draden te verwijderen. De aardappelen schillen en in plakken van ongeveer 1 cm dik snijden. Een pot met... View ArticleLees meer
29 mei 2020
De champignons zorgvuldig met een tandenborstel schoonmaken en niet te veel water gebruiken. De champignons al dan niet snijden, afhankelijk van hun grootte, en in boter bakken. Zouten en het... View ArticleLees meer
29 mei 2020
NL Incontournables dans l’imaginaire gourmand bruxellois, on retrouve les croquettes aux crevettes sur les cartes de restaurants depuis le début des années cinquante. Il se raconte toutefois que leur création... View ArticleLees meer
29 mei 2020
Rol de tongfilets op en steek er eventueel een houten tandenstoker door om ze samen te houden. De sjalot en de champignons snipperen. De witte wijn, de visfumet en de... View ArticleLees meer
28 april 2020
Dit boek vertelt de geschiedenis van de tak van de familie Vanlancker die aan het hoofd staat van restaurant “Chez Léon”, maar ook de atypische levensloop van een man, de... View ArticleLees meer
28 april 2020
Het Léon-bier Leve het Léon-drankje, een Belgisch bier, die naam waardig! Het Léon-bier is blond en vol. Het wordt speciaal gebrouwen door meester-brouwer Jean Pagura in samenwerking met de brouwerij... View ArticleLees meer
28 april 2020
Léon de mossel … Het stripfiguurtje dat de Belgische humor van Léon belichaamt! België is het land van het stripverhaal. Kuifje, de Smurfen, Guust Flater, de Marsupilami, Robbedoes, Baard en... View ArticleLees meer
28 april 2020
La Belgatitude Hallo, België… wat is dat? Waar ligt dat? Iedereen kent België, maar niemand weet waar het ligt. Behalve de Belgen, uiteraard. Nochtans schreef de grote Julius Caesar in... View ArticleLees meer
28 april 2020
Chez Léon ontvangt kinderen als gasten. Op gastvrijheid staat geen leeftijd. Te weinig mensen weten dat er een gratis kindermenu (geldig voor kinderen tot 12 jaar oud) bij Chez Léon... View ArticleLees meer
28 april 2020
Iedereen vindt bij ons zijn gading! Chez Léon serveert door onze chef-koks bereide gerechten, zoals: – stoemp met spek vanaf € 13.25 – balletjes in tomatensaus met frieten vanaf €... View ArticleLees meer
28 april 2020
Chez Léon houdt zijn tradities van een lekkere Belgische keuken en respect voor de klant in ere. En heeft ook een hechte band met zijn personeel. De bouwstenen van het... View ArticleLees meer
28 april 2020
Waar kunt u beter zijn voor uw favoriete schelpdieren? Elke zondag is het vanaf 18u30 het ideale moment om à volonté te genieten van uw pot* mosselen. En dat het... View ArticleLees meer
29 mei 1999
1. De parmezaan en de gruyère heel fijn raspen. De gruyère zorgt voor de textuur en de smeuïgheid. 2. De gelatineblaadjes in koud water leggen om ze zacht te maken.... View ArticleLees meer
Nous utilisons des cookies sur notre site Web pour vous offrir l'expérience la plus pertinente en mémorisant vos préférences et en répétant vos visites. En cliquant sur « Tout accepter », vous consentez à l'utilisation de TOUS les cookies. Cependant, vous pouvez visiter les « Paramètres des cookies » pour fournir un consentement contrôlé.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Volg ons op onze sociale netwerken!