Volg ons op onze sociale netwerken!

De wafel


De Brusselse wafel is een grote wafel, gemaakt van licht beslag, met grote vierkanten en diepe gaten.

Ze wordt vaak (warm of koud) gegeten met slagroom, suiker, zacht fruit, chocoladepasta, stroop of boter. Ze gaat ook uitstekend samen met vanille-ijs en vers fruit (zoals aardbeien).

Bij Léon serveren we ze op verschillende manieren: met suiker, met slagroom enzovoort, maar onze favoriet blijft de Wafel Léon: warm opgediend met een bol vanille-ijs, warme chocolade en veel slagroom.

Articles similaires

Adolphe Sax

9 augustus 2021

De saxofoon (kortweg sax) wordt bij de houtblaasinstrumenten gerekend. Saxofoons zijn meestal gemaakt van koper en worden bespeeld via een enkelrietmondstuk, vergelijkbaar met dat van een klarinet. Net als de... View Article

Lees meer

Jean Luc Dehaene

9 juli 2021

Mijnheer Rudy en Jean-Luc Dehaene gingen naar dezelfde school op 500 m van het restaurant: het Sint-Jozefsinstituut. Mijnheer Dehaene was jarenlang een trouwe klant van LEON.

Lees meer

Manneken-Pis

9 augustus 2021

Manneken Pis is een iconisch bronzen standbeeldje (61 cm) in Brussel. Het stelt een naakt jongetje voor dat in het bekken van een fontein plast. Het beeld werd door Hiëronymus... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!