Volg ons op onze sociale netwerken!

De wafel


De Brusselse wafel is een grote wafel, gemaakt van licht beslag, met grote vierkanten en diepe gaten.

Ze wordt vaak (warm of koud) gegeten met slagroom, suiker, zacht fruit, chocoladepasta, stroop of boter. Ze gaat ook uitstekend samen met vanille-ijs en vers fruit (zoals aardbeien).

Bij Léon serveren we ze op verschillende manieren: met suiker, met slagroom enzovoort, maar onze favoriet blijft de Wafel Léon: warm opgediend met een bol vanille-ijs, warme chocolade en veel slagroom.

Articles similaires

Belgische strips

9 augustus 2021

Belgische strips bekleden een bijzondere plaats in de geschiedenis van het beeldverhaal. Ze speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Europese strips, naast Frankrijk, het land waarmee ze... View Article

Lees meer

De friet

9 juli 2021

Frieten, of in staafjes gesneden gefrituurde aardappelen, bestaan in allerlei maten, van pommes Pont Neuf tot luciferaardappelen. Ze zijn heel populair in België, waar ze waarschijnlijk hun oorsprong vinden. De... View Article

Lees meer

Eddy Merckx

9 augustus 2021

Baron Edouard Louis Joseph Merckx (geboren op 17 juni 1945), beter bekend als Eddy Merckx, is een gewezen Belgische profwielrenner op de weg en op de piste. Hij wordt algemeen... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!