Volg ons op onze sociale netwerken!

René Magritte


René François Ghislain Magritte, geboren in 1898 en overleden in 1967, was een Belgische surrealistische kunstenaar. Hij staat bekend om een reeks gevatte en tot nadenken stemmende beelden.

In zijn werk plaatst Magritte vaak alledaagse voorwerpen in een ongewone context. Vertrouwde dingen krijgen zo een nieuwe betekenis. Het gebruik van voorwerpen voor onverwachte doeleinden is typerend voor zijn schilderij ‘Het verraad van de voorstelling’ (La Trahison des Images). Daarop zien we een pijp die uit een advertentie voor een tabakswinkel lijkt te komen. Onder de pijp schilderde Magritte de woorden “Ceci n’est pas une pipe” (Dit is geen pijp). Dat lijkt tegenstrijdig te zijn, maar eigenlijk is het waar: het schilderij is geen pijp, maar een afbeelding van een pijp.

Chez Léon wilde hulde brengen aan Magritte door zijn werk te verbinden met een van onze populairste gerechten: “Ceci n’est pas une moule”.

Articles similaires

Adolphe Sax

9 augustus 2021

De saxofoon (kortweg sax) wordt bij de houtblaasinstrumenten gerekend. Saxofoons zijn meestal gemaakt van koper en worden bespeeld via een enkelrietmondstuk, vergelijkbaar met dat van een klarinet. Net als de... View Article

Lees meer

Léon de Mossel

12 juli 2021

België, land van het stripverhaal. ‘Léon de Mossel’, het stripfiguurtje dat Ray Godart in 1989 creëerde voor LEON. Ontdek alle variaties van onze mascotte: https://chezleon1893.ovh/nl/fotos/

Lees meer

Mosselsculptuur van Billy ‘IONIC

12 juli 2021

Origineel beeldhouwwerk van de artiest in de vorm van een mossel, aan mijnheer Rudy aangeboden voor zijn dertigste verjaardag.

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!