Volg ons op onze sociale netwerken!

Belgische strips


wall of bd chez leon

Belgische strips bekleden een bijzondere plaats in de geschiedenis van het beeldverhaal. Ze speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Europese strips, naast Frankrijk, het land waarmee ze een lange geschiedenis delen.

Hoewel de beeldverhalen in de twee grote landsdelen en regio’s (Vlaanderen en Wallonië) elk hun eigen typische kenmerken hebben, beïnvloeden ze elkaar constant. Ze vinden elkaar trouwens in Brussel en bij de grote uitgevers is er een lange traditie van tweetalige publicaties. Als een van de weinige kunstvormen waarop België een blijvende internationale impact heeft gehad in de twintigste eeuw, zijn strips niet meer weg te denken uit de cultuur van het land.

Bij Léon beslisten we de schijnwerper te richten op de beeldverhalen uit onze kinderjaren, of tenminste op de meest emblematische werken van de Belgische stripcultuur, zoals: Largo Winch, Agent 212, Robbedoes, Bollie en Billie, Lucky Luke, Thorgal, Leonard …

Articles similaires

Handtekeningen 100 jaar

12 juli 2021

Gemaakt naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van LEON in 1993, met de handtekeningen van alle beroemdheden die naar dit onvergetelijke evenement kwamen.

Lees meer

Grote fresco’s

30 juli 2021

Deze fresco’s werden in 2005 gemaakt naar aanleiding van de grote renovatie van LEON. Ze vertellen in Homerische vorm de geschiedenis van LEON door de eeuwen heen.

Lees meer

Jacques Brel

16 augustus 2021

Jacques Romain Georges Brel, geboren in 1929, overleed in 1978. Hij was een Belgische zanger, componist, acteur en regisseur. Hij schreef en zong intelligente, diepzinnige en theatrale nummers die hem... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!