Volg ons op onze sociale netwerken!

Luikse salade

soupes NL
4 Keukenbestek

Ingrédients :

  • 1 kg vastkokende aardappelen (Charlotte)
  • 1 kg prinsessenbonen
  • 600 g mooi gerookt spek
  • 2 grote of 3 middelgrote uien
  • 15 cl wittewijnazijn
  • witte peper van de molen
  • zout

Marche à suivre :


  1. De bonen schoonmaken door de twee puntjes eraf te halen en alle draden te verwijderen.
  2. De aardappelen schillen en in plakken van ongeveer 1 cm dik snijden.
  3. Een pot met 2 liter water aan de kook brengen en de bonen daarin onderdompelen. Laten koken tot de gewenste gaarheid, afgieten en opzijzetten.
  4. De aardappelschijven koken in gezouten water, afgieten en opzijzetten.
  5. Het spek in mooie reepjes snijden.
  6. De uien in ringetjes snijden.
  7. Het spek bakken in een grote pan, wanneer er wat spekvet in de pan is gekomen, het vuur lager zetten, de uien toevoegen en ze niet te veel laten bruinen.
  8. De aardappelen toevoegen en ze lichtjes in het mengsel laten bakken. Vervolgens de prinsessenbonen toevoegen en die eveneens kort laten bakken.
  9. Bestrooi gul met peper en besprenkel, terwijl de bereiding nog op het vuur staat, met de wittewijnazijn.
  10. Alles goed mengen en op het vuur houden tot het merendeel van de vloeistof door de aardappelen is opgenomen. Warm of lauw opdienen.

Articles similaires

Garnaalkroketten

19 juli 2021

De garnalen pellen, spoelen en goed laten uitlekken. Een roux maken met 75 g bloem en 75 g boter. Het mengsel enkele minuten roerend laten koken zonder dat het bruin wordt. Vervolgens... View Article

Lees meer

Mosselen à la marinière

29 mei 2020

NL Incontournables dans l’imaginaire gourmand bruxellois, on retrouve les croquettes aux crevettes sur les cartes de restaurants depuis le début des années cinquante. Il se raconte toutefois que leur création... View Article

Lees meer

Kaaskroketten

29 mei 1999

1. De parmezaan en de gruyère heel fijn raspen. De gruyère zorgt voor de textuur en de smeuïgheid. 2. De gelatineblaadjes in koud water leggen om ze zacht te maken.... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!