Volg ons op onze sociale netwerken!

Mosselen à la marinière

plats NL
1 Keukenbestek

Ingrédients :

  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 steel groene selder
  • ½ ui
  • 5 g boter
  • 5 g margarine
  • 20 cl water
  • gehakte peterselie
  • peper van de molen

Marche à suivre :


NL Incontournables dans l’imaginaire gourmand bruxellois, on retrouve les croquettes aux crevettes sur les cartes de restaurants depuis le début des années cinquante. Il se raconte toutefois que leur création remonterait en fait à la Première Guerre mondiale. Durant celle-ci en, effet, sur le front de l’Yser, certains soldats auraient préparé des crevettes grises -abondantes dans la région – dans une sauce très liées pour les conserver plus longtemps. Si non e vero…

Toujours est-il que, comme dans le cas de nombreuses recettes à succès, pas mal d’écoles s’affrontent : bisquées ou non bisquées, avec ou sans fromage, avec ou sans gélatine… La préparation que nous vous livrons ici est celle appréciée par des générations de clients de Léon heureux et satisfaits…

Dans les verres

  1. De selder en de ui fijnhakken (maar ook niet te fijn).
  2. De kilo mosselen in de pan leggen. Het boter-margarinemengsel en het water toevoegen en daarna de groenten bovenop de mosselen leggen.
  3. De pan gedurende ongeveer 3 minuten op een heet vuur zetten, tot het voor het eerst begint te koken.
  4. De pan, met deksel erop, goed schudden om ervoor te zorgen dat de groenten in het kookvocht terechtkomen. Terug op het vuur zetten en een tweede maal aan de kook brengen, tot alle mosselen open zijn.
  5. Bestrooien met gehakte peterselie, zout en peper.
  6. Opdienen met beboterd brood.

Articles similaires

Luikse salade

29 mei 2020

De bonen schoonmaken door de twee puntjes eraf te halen en alle draden te verwijderen. De aardappelen schillen en in plakken van ongeveer 1 cm dik snijden. Een pot met... View Article

Lees meer

Vol-au-vent

29 mei 2020

De champignons zorgvuldig met een tandenborstel schoonmaken en niet te veel water gebruiken. De champignons al dan niet snijden, afhankelijk van hun grootte, en in boter bakken. Zouten en het... View Article

Lees meer

Kaaskroketten

29 mei 1999

1. De parmezaan en de gruyère heel fijn raspen. De gruyère zorgt voor de textuur en de smeuïgheid. 2. De gelatineblaadjes in koud water leggen om ze zacht te maken.... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!