Volg ons op onze sociale netwerken!

Eddy Merckx


Baron Edouard Louis Joseph Merckx (geboren op 17 juni 1945), beter bekend als Eddy Merckx, is een gewezen Belgische profwielrenner op de weg en op de piste. Hij wordt algemeen beschouwd als de meest succesvolle renner ooit.

Hij won niet minder dan elf grote rondes (5x Ronde van Frankrijk, 5x Ronde van Italië, 1x Ronde Van Spanje), 31 klassiekers, waaronder 19 zeges in de vijf ‘monumenten’, werd 3 keer wereldkampioen, was houder van het uurrecord en won alle grote eendagswedstrijden en talrijke races op de piste.

Merckx kreeg de bijnaam ‘de kannibaal’ omdat hij niemand anders wilde laten winnen.

In zijn achttienjarige carrière behaalde hij 525 overwinningen.

Deze Belgische persoonlijkheid heeft een belangrijke plaats in het hart van Léon. Hij nam het peetvaderschap waar bij de opening van de Léon de Bruxelles in Düsseldorf. Merckx kreeg trouwens een mooie plaats op de uitnodigingskaart.

Articles similaires

Delvaux MOULISSIMO handtas

12 juli 2021

Unieke creatie van het Huis Delvaux voor mevrouw Nadine: de MOULISSIMMO HANDTAS

Lees meer

Adolphe Sax

9 augustus 2021

De saxofoon (kortweg sax) wordt bij de houtblaasinstrumenten gerekend. Saxofoons zijn meestal gemaakt van koper en worden bespeeld via een enkelrietmondstuk, vergelijkbaar met dat van een klarinet. Net als de... View Article

Lees meer

Klanten laten ons herinneringen na …

12 juli 2021

Tekening van een anonieme klant op tafelpapier met figuurtjes die mijnheer Mario, zaalmeester, en chef de rang André voorstellen.             Tekening “Chez Léon tout est... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!