Volg ons op onze sociale netwerken!

Eddy Merckx


Baron Edouard Louis Joseph Merckx (geboren op 17 juni 1945), beter bekend als Eddy Merckx, is een gewezen Belgische profwielrenner op de weg en op de piste. Hij wordt algemeen beschouwd als de meest succesvolle renner ooit.

Hij won niet minder dan elf grote rondes (5x Ronde van Frankrijk, 5x Ronde van Italië, 1x Ronde Van Spanje), 31 klassiekers, waaronder 19 zeges in de vijf ‘monumenten’, werd 3 keer wereldkampioen, was houder van het uurrecord en won alle grote eendagswedstrijden en talrijke races op de piste.

Merckx kreeg de bijnaam ‘de kannibaal’ omdat hij niemand anders wilde laten winnen.

In zijn achttienjarige carrière behaalde hij 525 overwinningen.

Deze Belgische persoonlijkheid heeft een belangrijke plaats in het hart van Léon. Hij nam het peetvaderschap waar bij de opening van de Léon de Bruxelles in Düsseldorf. Merckx kreeg trouwens een mooie plaats op de uitnodigingskaart.

Articles similaires

Léon de Mossel

12 juli 2021

België, land van het stripverhaal. ‘Léon de Mossel’, het stripfiguurtje dat Ray Godart in 1989 creëerde voor LEON. Ontdek alle variaties van onze mascotte: https://chezleon1893.ovh/nl/fotos/

Lees meer

Jean Luc Dehaene

9 juli 2021

Mijnheer Rudy en Jean-Luc Dehaene gingen naar dezelfde school op 500 m van het restaurant: het Sint-Jozefsinstituut. Mijnheer Dehaene was jarenlang een trouwe klant van LEON.

Lees meer

Annie Cordy

9 juli 2021

Barones Léonie Cooreman, bekend onder de artiestennaam Annie Cordy (1928 – 2020), was een Belgische actrice en zangeres. Vanaf 1954 speelde ze in 50 films. Ze gaf vele onvergetelijke concerten... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!