Volg ons op onze sociale netwerken!

Eddy Merckx


Baron Edouard Louis Joseph Merckx (geboren op 17 juni 1945), beter bekend als Eddy Merckx, is een gewezen Belgische profwielrenner op de weg en op de piste. Hij wordt algemeen beschouwd als de meest succesvolle renner ooit.

Hij won niet minder dan elf grote rondes (5x Ronde van Frankrijk, 5x Ronde van Italië, 1x Ronde Van Spanje), 31 klassiekers, waaronder 19 zeges in de vijf ‘monumenten’, werd 3 keer wereldkampioen, was houder van het uurrecord en won alle grote eendagswedstrijden en talrijke races op de piste.

Merckx kreeg de bijnaam ‘de kannibaal’ omdat hij niemand anders wilde laten winnen.

In zijn achttienjarige carrière behaalde hij 525 overwinningen.

Deze Belgische persoonlijkheid heeft een belangrijke plaats in het hart van Léon. Hij nam het peetvaderschap waar bij de opening van de Léon de Bruxelles in Düsseldorf. Merckx kreeg trouwens een mooie plaats op de uitnodigingskaart.

Articles similaires

Handtekeningen 100 jaar

12 juli 2021

Gemaakt naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van LEON in 1993, met de handtekeningen van alle beroemdheden die naar dit onvergetelijke evenement kwamen.

Lees meer

De friet

9 juli 2021

Frieten, of in staafjes gesneden gefrituurde aardappelen, bestaan in allerlei maten, van pommes Pont Neuf tot luciferaardappelen. Ze zijn heel populair in België, waar ze waarschijnlijk hun oorsprong vinden. De... View Article

Lees meer

Theater Toone

9 juli 2021

Theater Toone zag het licht in 1830 toen Antoine ‘Toone’ Genty het eerste traditionele poppentheater opende. Een poppentheater voor volwassenen, uniek in de wereld, op een boogscheut van het mooiste... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!