Volg ons op onze sociale netwerken!

Eddy Merckx


Baron Edouard Louis Joseph Merckx (geboren op 17 juni 1945), beter bekend als Eddy Merckx, is een gewezen Belgische profwielrenner op de weg en op de piste. Hij wordt algemeen beschouwd als de meest succesvolle renner ooit.

Hij won niet minder dan elf grote rondes (5x Ronde van Frankrijk, 5x Ronde van Italië, 1x Ronde Van Spanje), 31 klassiekers, waaronder 19 zeges in de vijf ‘monumenten’, werd 3 keer wereldkampioen, was houder van het uurrecord en won alle grote eendagswedstrijden en talrijke races op de piste.

Merckx kreeg de bijnaam ‘de kannibaal’ omdat hij niemand anders wilde laten winnen.

In zijn achttienjarige carrière behaalde hij 525 overwinningen.

Deze Belgische persoonlijkheid heeft een belangrijke plaats in het hart van Léon. Hij nam het peetvaderschap waar bij de opening van de Léon de Bruxelles in Düsseldorf. Merckx kreeg trouwens een mooie plaats op de uitnodigingskaart.

Articles similaires

Delvaux MOULISSIMO handtas

12 juli 2021

Unieke creatie van het Huis Delvaux voor mevrouw Nadine: de MOULISSIMMO HANDTAS

Lees meer

Jean-Claude Van Damme

16 juli 2021

Jean-Claude Van Varenberg (geboren op 18 oktober 1960), pseudoniem Jean-Claude Van Damme of kortweg JCVD, is een Belgisch acteur, vechtsporter, scenarioschrijver, filmproducent en regisseur. Hij is vooral bekend voor zijn... View Article

Lees meer

Jacques Brel

16 augustus 2021

Jacques Romain Georges Brel, geboren in 1929, overleed in 1978. Hij was een Belgische zanger, componist, acteur en regisseur. Hij schreef en zong intelligente, diepzinnige en theatrale nummers die hem... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!