Volg ons op onze sociale netwerken!

CHEZ LÉON, BRUSSELS FRITUUR sinds 1893


Dit boek vertelt de geschiedenis van de tak van de familie Vanlancker die aan het hoofd staat van restaurant “Chez Léon”, maar ook de atypische levensloop van een man, de huidige bedrijfsleider “Mijnheer Rudy”, die met de jaren deze onderneming heeft uitgebouwd tot het drukst bezochte restaurant van België.

Naast enkele anekdotes en de levensloop van enkele familieleden biedt het werk de lezer een aantal specifieke recepten van gerechten die de faam van deze 125 jaar oude instelling hebben gevestigd.

Chez Léon … een heel aparte plek in hartje Brussel, in de Beenhouwersstraat. Een unieke en authentieke sfeer. Habitués en eendagsbezoekers ontdekken er de klassiekers van de Brusselse, Belgische en Brabantse keuken… Heel wat beroemdheden, de volledige politieke klasse en een aantal leden van de koninklijke familie tafelden er zij aan zij in een goedlachse sfeer. Elke dag biedt het menu de bekende mosselrecepten, Gentse waterzooi met kip, in de zaal bereide américain préparé, stoemp zoals die nergens ander wordt bereid, tomaat garnalen, biefstuk Père Léon, paling in het groen of sliptongetjes op Oostendse wijze. En om het festijn af te sluiten, een chocolademousse, geflambeerde pannenkoeken… En we vergeten er ongetwijfeld. Dat allemaal in een typisch Brusselse ‘zwanze’-sfeer.

Dit boek laat u ook kennismaken met de oorsprong van het eten op restaurant doorheen de jaren, de oprichting van de Vrije Gemeente Ilot Sacré – ook wel de ‘maag van Brussel’ genoemd en UNESCO Werelderfgoed -, maar ook met de bij het grote publiek nog weinig gekende mytilicultuur, het bier brouwen sinds de middeleeuwen en, tot slot, de ontstaansgeschiedenis van onze frieten…

 

Sh-op Editions
HB, 260 x 224 mm, 380 p
F edition
Publication date: Oct. 18

ISBN: 9782930974019 (HB – F)
€ 32,00

 

Articles similaires

Delvaux MOULISSIMO handtas

12 juli 2021

Unieke creatie van het Huis Delvaux voor mevrouw Nadine: de MOULISSIMMO HANDTAS

Lees meer

Léon de Mossel

12 juli 2021

België, land van het stripverhaal. ‘Léon de Mossel’, het stripfiguurtje dat Ray Godart in 1989 creëerde voor LEON. Ontdek alle variaties van onze mascotte: https://chezleon1893.ovh/nl/fotos/

Lees meer

Mosselsculptuur van Billy ‘IONIC

12 juli 2021

Origineel beeldhouwwerk van de artiest in de vorm van een mossel, aan mijnheer Rudy aangeboden voor zijn dertigste verjaardag.

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!