Volg ons op onze sociale netwerken!

Toots Thielemans


Baron Jean-Baptiste Thielemans (1922 – 2016), beter bekend als Toots Thielemans, was een Belgisch-Amerikaanse jazzmuzikant. Hij werd beroemd door zijn mondharmonica- en gitaarspel en zijn talent als componist. Hij was ook een begenadigde fluiter. Zijn belangrijkste verdienste was dat hij opkwam voor de nederige mondharmonica en ze tot een volwaardige stem in de jazz verhief. Uiteindelijk werd hij de meest invloedrijke jazz-mondharmonicaspeler.

In de jaren 1970 en 1980 bleef hij toeren en platen opnemen. Hij werkte samen met muzikanten zoals Oscar Peterson, Bill Evans, Dizzy Gillespie, Kenny Werner, Pat Metheny, Jaco Pastorius, Elis Regina en Paquito D’Rivera.

In 2009 werd hij door de National Endowment for the Arts uitgeroepen tot Jazz Master, de hoogste onderscheiding voor een jazzmuzikant in de VS.

Toots maakt deel uit van de Léon-familie. Hij vergezelde ons meermaals bij openingen van Léon de Bruxelles en gaf ons zijn mondharmonica als geschenk, met een briefje ter attentie van mijnheer Rudy (vijfde generatie). Hij heeft trouwens ook een naamplaatje in ons etablissement.

Articles similaires

Theater Toone

9 juli 2021

Theater Toone zag het licht in 1830 toen Antoine ‘Toone’ Genty het eerste traditionele poppentheater opende. Een poppentheater voor volwassenen, uniek in de wereld, op een boogscheut van het mooiste... View Article

Lees meer

Delvaux MOULISSIMO handtas

12 juli 2021

Unieke creatie van het Huis Delvaux voor mevrouw Nadine: de MOULISSIMMO HANDTAS

Lees meer

Kuifje en Hergé

17 augustus 2021

De Avonturen van Kuifje is een reeks van 24 stripverhalen, bedacht door de Belgische striptekenaar Georges Remi, die onder het pseudoniem Hergé schreef. De reeks behoorde tot de populairste Europese... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!