Volg ons op onze sociale netwerken!

Adolphe Sax


De saxofoon (kortweg sax) wordt bij de houtblaasinstrumenten gerekend.
Saxofoons zijn meestal gemaakt van koper en worden bespeeld via een enkelrietmondstuk, vergelijkbaar met dat van een klarinet. Net als de klarinet zijn saxofoons voorzien van openingen die de speler afsluit met een kleppensysteem. Wanneer de saxofonist een klep indrukt, wordt een gat afgesloten of vrijgemaakt, waardoor de toon respectievelijk lager of hoger wordt. De saxofoonfamilie werd in 1840 uitgevonden door de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax.
Bij Léon brengen we hem een humoristisch eerbetoon via onze mascotte: ‘Léon de Mossel’ op saxofoon werd ons door Richard Fournaux, burgemeester van Dinant, aangeboden bij de opening van het restaurant CHEZ LEON in zijn stad.

Leon de Mossel Dinant

Articles similaires

Jean Luc Dehaene

9 juli 2021

Mijnheer Rudy en Jean-Luc Dehaene gingen naar dezelfde school op 500 m van het restaurant: het Sint-Jozefsinstituut. Mijnheer Dehaene was jarenlang een trouwe klant van LEON.

Lees meer

De wafel

9 juli 2021

De Brusselse wafel is een grote wafel, gemaakt van licht beslag, met grote vierkanten en diepe gaten. Ze wordt vaak (warm of koud) gegeten met slagroom, suiker, zacht fruit, chocoladepasta,... View Article

Lees meer

De friet

9 juli 2021

Frieten, of in staafjes gesneden gefrituurde aardappelen, bestaan in allerlei maten, van pommes Pont Neuf tot luciferaardappelen. Ze zijn heel populair in België, waar ze waarschijnlijk hun oorsprong vinden. De... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!