Volg ons op onze sociale netwerken!

Het Léon-bier


Het Léon-bier

Leve het Léon-drankje, een Belgisch bier, die naam waardig!

Het Léon-bier is blond en vol. Het wordt speciaal gebrouwen door meester-brouwer Jean Pagura in samenwerking met de brouwerij St-Feuillien. Het bier past perfect bij de Belgische en Brusselse keuken van Léon. Bovendien is het uniek, want u kunt het alleen drinken bij Chez Léon in de Beenhouwersstraat; het wordt er geschonken in een speciaal ontworpen groot bol glas.

Voor zijn Léon-bier, en in het kader van Terug naar de Bron, heeft Chez Léon 3 nieuwe tapkasten geïnstalleerd (1 op het gelijkvloers en 2 op de verdieping), voor een perfecte tapcapaciteit.

Met veertig jaar ervaring in de brouwerswereld, bedacht meester-brouwer Pagura voor Léon een origineel Belgisch bier dat tegelijk zacht en krachtig is. Het is het resultaat van een perfecte mengeling van bleke moutsoorten, herfst- en wintergerst, en zeldzame hop uit Duitsland en Centraal-Europa. Zijn heel eigen persoonlijkheid krijgt het bier wanneer uiteindelijk zachtbittere sinaasappelschil wordt toegevoegd.

Dit Belgische bier van hoge gisting van 6,5° wordt uit het vat getapt. Het wordt gebrouwen in Roeulx in de installaties van de St-Feuillienbrouwerij.

Voor een kennismaking met de Brouwerij St-Feuillien kunt u een kijkje nemen op hun website : www.st-feuillien.com

Articles similaires

Klanten laten ons herinneringen na …

12 juli 2021

Tekening van een anonieme klant op tafelpapier met figuurtjes die mijnheer Mario, zaalmeester, en chef de rang André voorstellen.             Tekening “Chez Léon tout est... View Article

Lees meer

Léon de mossel …

28 april 2020

Léon de mossel … Het stripfiguurtje dat de Belgische humor van Léon belichaamt! België is het land van het stripverhaal. Kuifje, de Smurfen, Guust Flater, de Marsupilami, Robbedoes, Baard en... View Article

Lees meer

Mosselsculptuur van Billy ‘IONIC

12 juli 2021

Origineel beeldhouwwerk van de artiest in de vorm van een mossel, aan mijnheer Rudy aangeboden voor zijn dertigste verjaardag.

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!