Volg ons op onze sociale netwerken!

Het Léon-bier


Het Léon-bier

Leve het Léon-drankje, een Belgisch bier, die naam waardig!

Het Léon-bier is blond en vol. Het wordt speciaal gebrouwen door meester-brouwer Jean Pagura in samenwerking met de brouwerij St-Feuillien. Het bier past perfect bij de Belgische en Brusselse keuken van Léon. Bovendien is het uniek, want u kunt het alleen drinken bij Chez Léon in de Beenhouwersstraat; het wordt er geschonken in een speciaal ontworpen groot bol glas.

Voor zijn Léon-bier, en in het kader van Terug naar de Bron, heeft Chez Léon 3 nieuwe tapkasten geïnstalleerd (1 op het gelijkvloers en 2 op de verdieping), voor een perfecte tapcapaciteit.

Met veertig jaar ervaring in de brouwerswereld, bedacht meester-brouwer Pagura voor Léon een origineel Belgisch bier dat tegelijk zacht en krachtig is. Het is het resultaat van een perfecte mengeling van bleke moutsoorten, herfst- en wintergerst, en zeldzame hop uit Duitsland en Centraal-Europa. Zijn heel eigen persoonlijkheid krijgt het bier wanneer uiteindelijk zachtbittere sinaasappelschil wordt toegevoegd.

Dit Belgische bier van hoge gisting van 6,5° wordt uit het vat getapt. Het wordt gebrouwen in Roeulx in de installaties van de St-Feuillienbrouwerij.

Voor een kennismaking met de Brouwerij St-Feuillien kunt u een kijkje nemen op hun website : www.st-feuillien.com

Articles similaires

Werken bij Chez Léon

28 april 2020

Chez Léon houdt zijn tradities van een lekkere Belgische keuken en respect voor de klant in ere. En heeft ook een hechte band met zijn personeel. De bouwstenen van het... View Article

Lees meer

Handtekeningen 100 jaar

12 juli 2021

Gemaakt naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van LEON in 1993, met de handtekeningen van alle beroemdheden die naar dit onvergetelijke evenement kwamen.

Lees meer

Léon de Mossel

12 juli 2021

België, land van het stripverhaal. ‘Léon de Mossel’, het stripfiguurtje dat Ray Godart in 1989 creëerde voor LEON. Ontdek alle variaties van onze mascotte: https://chezleon1893.ovh/nl/fotos/

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!