Volg ons op onze sociale netwerken!

Garnaalkroketten

entrees NL
6 Keukenbestek

Ingrédients :

  • Vulling: 500 g gepelde Noordzeegarnalen
  • 1 l melk
  • ½ l fond van schaaldieren
  • 75 g boter
  • 75 g bloem
  • 25 g gelatineblaadjes
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 1 dl room met 40 % v.g.
  • 2 eierdooiers (bewaar het eiwit voor het paneren)
  • sap van een halve citroen
  • nootmuskaat
  • witte peper van de molen – zout
  • Paneren: 2 eiwitten – 50 g bloem – 50 g lichte chapelure
  • Bakken: een bakbad met plantaardige olie
  • Opdienen: 1 bosje krulpeterselie – 2 citroenen

Marche à suivre :


  1. De garnalen pellen, spoelen en goed laten uitlekken.
  2. Een roux maken met 75 g bloem en 75 g boter.
  3. Het mengsel enkele minuten roerend laten koken zonder dat het bruin wordt. Vervolgens de melk toevoegen en de afgekoelde fond van schaaldieren, zachtjes aan de kook brengen.
  4. De gelatineblaadjes in koud water dompelen.
  5. De gemalen kaas aan het mengsel toevoegen en laten smelten, vervolgens een kwartiertje op een zacht vuurtje laten sudderen en regelmatig roeren.
  6. De goed uitgewrongen gelatineblaadjes in het mengsel doen.
  7. Het mengsel van het vuur nemen, de Noordzeegarnalen, de room, de eierdooiers en het citroensap toevoegen. Zachtjes mengen en naar smaak kruiden met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Strijk een rechthoekige schotel in met olie en stort het mengsel erin uit in een mooie gelijkmatige laag. Afdekken met vershoudfolie om te vermijden dat er zich op de bovenkant een korst vormt en minstens 12 uur in de koelkast laten rusten.
  9. De bereiding uit de koelkast halen en ze in 12 rechthoeken snijden en vooraleer over te gaan tot het paneren. Rol elke kroket door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de chapelure. Rol ze opnieuw door het eiwit (niet door de bloem ditmaal) en dan nog eens door de chapelure.
  10. Leg de kroketten 3 tot 4 minuten in een frituurketel die tot 180 °C is verhit. Zorg ervoor dat de binnenkant goed warm is en dat de kroketten mooi gekleurd maar niet te bruin zijn. Leg de kroketten op vellen keukenpapier en bewaar ze in een oven van 120 °C tot ze geserveerd kunnen worden.
  11. Was de bosjes krulpeterselie goed, laat ze uitlekken en bak ze dan in olie van 180 °C. Vermijd de grote stelen. Laten uitlekken op keukenpapier en lichtjes zouten.
  12. Serveer de kroketten, doorgaans twee per persoon, en werk af met de gebakken peterselie en een kwartje citroen.

Articles similaires

Tong Léon

29 mei 2020

Rol de tongfilets op en steek er eventueel een houten tandenstoker door om ze samen te houden. De sjalot en de champignons snipperen. De witte wijn, de visfumet en de... View Article

Lees meer

Kaaskroketten

29 mei 1999

1. De parmezaan en de gruyère heel fijn raspen. De gruyère zorgt voor de textuur en de smeuïgheid. 2. De gelatineblaadjes in koud water leggen om ze zacht te maken.... View Article

Lees meer

Mosselen à la marinière

29 mei 2020

NL Incontournables dans l’imaginaire gourmand bruxellois, on retrouve les croquettes aux crevettes sur les cartes de restaurants depuis le début des années cinquante. Il se raconte toutefois que leur création... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!