Volg ons op onze sociale netwerken!

Tong Léon

plats NL
4 Keukenbestek

Ingrédients :

  • 16 door de visverkoper gefileerde tongfilets
  • 16 door de visverkoper gefileerde tongfilets – 60 g gepelde Noordzeegarnalen
  • 100 g vlees van gekookte mosselen
  • 100 g Parijse champignons
  • 1 grote sjalot
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 dl visfumet
  • 3 dl room
  • 20 g peterselie
  • zout
  • peper

Marche à suivre :


  1. Rol de tongfilets op en steek er eventueel een houten tandenstoker door om ze samen te houden.
  2. De sjalot en de champignons snipperen.
  3. De witte wijn, de visfumet en de gesnipperde sjalot samen in een kookpot doen.
  4. Aan de kook brengen en vervolgens de room en de champignons toevoegen.
  5. Peper en zout toevoegen en op een zacht vuurtje laten inkoken tot de saus een ietsje dikker is.
  6. De tongfilets pocheren in die saus. Ze mogen niet te gaar worden.
  7. De tongfilets uit de saus halen en opzijzetten.
  8. De saus terug aan de kook brengen en laten inkoken tot ze de juiste dikte heeft.
  9. Het vuur afzetten en de saus afwerken met het vlees van de mosselen en de Noordzeegarnalen, die absoluut niet mogen koken.
  10. De tongfilets op het bord schikken en met saus overgieten.
  11. Opdienen met gestoomde aardappelen.

Articles similaires

Vol-au-vent

29 mei 2020

De champignons zorgvuldig met een tandenborstel schoonmaken en niet te veel water gebruiken. De champignons al dan niet snijden, afhankelijk van hun grootte, en in boter bakken. Zouten en het... View Article

Lees meer

Luikse salade

29 mei 2020

De bonen schoonmaken door de twee puntjes eraf te halen en alle draden te verwijderen. De aardappelen schillen en in plakken van ongeveer 1 cm dik snijden. Een pot met... View Article

Lees meer

Kaaskroketten

29 mei 1999

1. De parmezaan en de gruyère heel fijn raspen. De gruyère zorgt voor de textuur en de smeuïgheid. 2. De gelatineblaadjes in koud water leggen om ze zacht te maken.... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!