Volg ons op onze sociale netwerken!

Jacques Brel


Jacques Romain Georges Brel, geboren in 1929, overleed in 1978. Hij was een Belgische zanger, componist, acteur en regisseur. Hij schreef en zong intelligente, diepzinnige en theatrale nummers die hem een brede, trouwe aanhang opleverden – eerst in België en Frankrijk, later in de hele wereld. Hij werd algemeen beschouwd als een meester van het moderne chanson. Wereldwijd verkocht hij meer dan 25 miljoen platen.

Toen zijn gezondheid achteruit begon te gaan (hij had kanker), besliste hij op de Marquesaseilanden te gaan wonen.

Op 9 oktober 1978 stierf hij aan de gevolgen van een longembolie. Hij was 49.

De Brel Stichting had er voor de enige keer in haar geschiedenis mee ingestemd om samen te werken met een commerciële onderneming: CHEZ LEON.

De opening van het restaurant LEON op de Champs Elysées in Parijs was namelijk volledig opgebouwd rond het thema ‘Jacques Brel’. Getuige de uitnodigingskaart en de projectie van zijn laatste concert in de Olympia, maar ook en vooral een speciale editie van 3000 genummerde cd’s die door de familie Brel van een logo waren voorzien voor de familie Vanlancker.

 

 

Articles similaires

Annie Cordy

9 juli 2021

Barones Léonie Cooreman, bekend onder de artiestennaam Annie Cordy (1928 – 2020), was een Belgische actrice en zangeres. Vanaf 1954 speelde ze in 50 films. Ze gaf vele onvergetelijke concerten... View Article

Lees meer

Léon de Mossel

12 juli 2021

België, land van het stripverhaal. ‘Léon de Mossel’, het stripfiguurtje dat Ray Godart in 1989 creëerde voor LEON. Ontdek alle variaties van onze mascotte: https://chezleon1893.ovh/nl/fotos/

Lees meer

Handtekeningen 100 jaar

12 juli 2021

Gemaakt naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van LEON in 1993, met de handtekeningen van alle beroemdheden die naar dit onvergetelijke evenement kwamen.

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!