Volg ons op onze sociale netwerken!

Jean-Michel Folon


Jean-Michel Folon, geboren in 1934 en overleden in 2005, was een Belgische aquarellist, schilder, graveerder en beeldhouwer.

Tijdens een lunch onder vrienden in de 110 bood Jean-Michel Folon Rudy Vanlancker aan om de uitnodigingskaart voor de opening van het eerste ‘Léon de Bruxelles’-restaurant in Parijs te ontwerpen.

We vinden er alle standaardingrediënten van de belgitude op terug: de Belgische vlag, speculaas, aardappelen, maar ook een Eiffeltoren op stap naar Parijs.

Articles similaires

Jean Luc Dehaene

9 juli 2021

Mijnheer Rudy en Jean-Luc Dehaene gingen naar dezelfde school op 500 m van het restaurant: het Sint-Jozefsinstituut. Mijnheer Dehaene was jarenlang een trouwe klant van LEON.

Lees meer

Jacques Brel

16 augustus 2021

Jacques Romain Georges Brel, geboren in 1929, overleed in 1978. Hij was een Belgische zanger, componist, acteur en regisseur. Hij schreef en zong intelligente, diepzinnige en theatrale nummers die hem... View Article

Lees meer

De friet

9 juli 2021

Frieten, of in staafjes gesneden gefrituurde aardappelen, bestaan in allerlei maten, van pommes Pont Neuf tot luciferaardappelen. Ze zijn heel populair in België, waar ze waarschijnlijk hun oorsprong vinden. De... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!