Chez Léon kan al tientallen jaren uitpakken met sterke troeven:
- Onthaal met de glimlach
- Sympathieke sfeer
- Lekker eten
- Een ‘brave’ rekening
Korte Beenhouwersstraat 14
Paul Vanlancker is toegetreden tot het familiebedrijf en neem de teugels ervan met zijn vrouw: Mevrouw Dany
Vroegtijdig overlijden van Georges Vanlancker (4e generatie van de VANLANCKER’s), papa van mijnheer Paul en mijnheer Rudy
Overname door Rudy Vanlancker, vertegenwoordiger van de 5e generatie
Nieuw decor, nieuw logo… nieuwe start. Léon treedt binnen in de 21e eeuw
Léon steelt de show in het Belgische paviljoen van de Wereldtentoonstelling van Shangaï en verkoopt er 6 maanden lang meer dan 5000 pakken friet per dag
Gelegen in het hart van Londen, te Covent Garden
125 jaar restaurant en voor de gelegenheid publicatie van een boek dat de hele familiegeschiedenis schetst en meer dan 50 Belgisch-Brusselse recepten telt.
Om tegemoet te komen aan hun trouw en tegelijk veeleisend cliënteel, werd de keuken van dit restaurant volledig vernieuwd. Als hommage aan een zeer grote chef, werd er gekozen voor een dambordmotief in zwart en wit, helemaal in de stijl van Robuchon.
Chez Léon creëert de gemaskeerde mascot met betrekking tot de wereldwijde pandemie
En 1888 beslist Léon Vanlancker zich te vestigen op een steenworp van de Grote Markt en er zijn rstaurant met 5 tafels, dat hij “A la Ville d’Anvers”doopt, uit te baten. In 1893 verhuist hij enkele meters verder, naar het nr. 18 van de Beenhouwersstraat, en opent er zijn “Frituur Léon”. De jaren gaan voorbij en zijn zaak breidt langzaam maar zeker uit.
De steile opgang vangt aan in 1958, jaar van de Wereldtentoonstelling, wanneer Brussel uitgroeit tot de onbetwiste hoofdstad van de «mosselen– friet». Sindsdien is de onderneming Vanlancker blijven groeien. Vandaag is ze ondergebracht in 9 gebouwen, waar elke dag met de glimlach en in een gezellige sfeer meer dan duizend personen worden bediend. De kaart verandert nagenoeg niet. Iedereen komt er een van de veertien mosselrecepten of een van de 120 traditionele Belgische gerechten proeven.
De “goede koning Léon” rustte echter niet op zijn lauweren. Hij verzamelde zijn troepen en trok naar het platteland.
Begin 1989 krijgt de dynamische aanpak van de erfgenamen Vanlancker concreet gestalte in de opening van een nieuw restaurant Léon in Brussel, in het kader van Bruparck, in de schaduw van het Atomium. Datzelfde jaar trekt Léon naar Frankrijk, waar in vijfentwintig jaar tijd 85 restaurants opengaan.
Ook in België opent Léon verscheidene restaurants.
Leer meer over de InternationaleLéon: Back to the Future…
Ten slotte beleven we op dit keerpunt in de geschiedenis van LÉON ook de “overgang” tussen de 5e en de 6e generatie: Rudy geeft de fakkel namelijk door aan Kevin Vanlancker, die nog vele jaren aan het hoofd zal staan van dit instituut.
Onze vriend en klant, Laurent Viatour, laat u kennismaken met ons restaurant, dat meer dan honderd jaar oud is!
‘La grande balade’ voert ons mee op een verkenningstocht van het toeristische en gastronomische erfgoed van ons land. Noordzee, Ardennen, land van Herve, de Gaume… De mooiste regio’s van België spelen hun troeven uit en nodigen uit tot een wandeling!
© Alle rechten voorbehouden aan RTL Belux SA & Cie SEC – https://www.rtlplay.be/la-grande-balade-p_8539
Chez Léon in de Grande Balade!
Saïd in de city van Bruzz.be heeft een bezoekje gebracht aan Léon!
« Extrait de l’émission 66 minutes : Quand les moules ont la frite »
© 2024 Copyright Chez Léon - #ChezLéon1893. Powered by G1.be - Web & Graphic Strategy. Made with from Belgium.
Conditions d’utilisation et vie privée - Cookies - GCV FR - GCV NL - GCV EN - Unsubscribe
à notre Newsletter
Volg ons op onze sociale netwerken!