Volg ons op onze sociale netwerken!

Kaaskroketten

soupes NL
Végétarien
4 Keukenbestek

Ingrédients :

  • 50 g boter
  • 2 x 50 g bloem
  • 50 cl volle melk
  • 4 eierdooiers en 1 volledig ei
  • 150 g parmezaan van minstens 24 maanden oud
  • 150 g Zwitserse gruyère AOC
  • 2 gelatineblaadjes (2 x 2 g)
  • paneermeel
  • witte peper van de molen
  • een klein beetje muskaatnoot
  • een mespunt cayennepeper
  • takjes peterselie voor de eindafwerking

Marche à suivre :


1. De parmezaan en de gruyère heel fijn raspen. De gruyère zorgt voor de textuur en de smeuïgheid.
2. De gelatineblaadjes in koud water leggen om ze zacht te maken.
3. Een dikke bechamelsaus maken met de boter, 50 g bloem en de melk.
4. De kaas toevoegen en goed door de saus mengen door flink te kloppen.
5. Peper, nootmuskaat en de cayennepeper toevoegen.
6. De geweekte gelatineblaadjes bij de saus doen en goed mengen.
7. De pot van het vuur nemen, de vier eierdooiers toevoegen en goed mengen.
8. Het mengsel in een licht geoliede rechthoekige schaal gieten en in de koelkast laten afkoelen.
9. De volgende dag het resterende ei opkloppen met peper en zout.
10. Minstens acht mooie rechthoeken vormen en ze achtereenvolgens door de bloem, het gekruide en opgeklopte ei en het paneermeel halen.
11. De kroketten en de peterselietakjes frituren in plantaardige olie van 180° en daarna op keukenpapier laten uitlekken.
12. De kaaskroketten opdienen met gefrituurde peterselie en partjes citroen.

Articles similaires

Garnaalkroketten

19 juli 2021

De garnalen pellen, spoelen en goed laten uitlekken. Een roux maken met 75 g bloem en 75 g boter. Het mengsel enkele minuten roerend laten koken zonder dat het bruin wordt. Vervolgens... View Article

Lees meer

Vol-au-vent

29 mei 2020

De champignons zorgvuldig met een tandenborstel schoonmaken en niet te veel water gebruiken. De champignons al dan niet snijden, afhankelijk van hun grootte, en in boter bakken. Zouten en het... View Article

Lees meer

Mosselen à la marinière

29 mei 2020

NL Incontournables dans l’imaginaire gourmand bruxellois, on retrouve les croquettes aux crevettes sur les cartes de restaurants depuis le début des années cinquante. Il se raconte toutefois que leur création... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!