Volg ons op onze sociale netwerken!

Kuifje en Hergé


fusee chez leon

De Avonturen van Kuifje is een reeks van 24 stripverhalen, bedacht door de Belgische striptekenaar Georges Remi, die onder het pseudoniem Hergé schreef. De reeks behoorde tot de populairste Europese strips van de twintigste eeuw. In 2007, een eeuw na de geboorte van Hergé, was Kuifje in meer dan 70 talen gepubliceerd en waren er meer dan 200 miljoen exemplaren van verkocht. De verhalen werden bewerkt voor radio, televisie, theater en film.

De reeks dwong bewondering af wegens de heldere, expressieve tekeningen in de typische klare lijn-stijl (ligne claire) van Hergé. De doordachte intriges combineren uiteenlopende genres, zoals roekeloze avonturen met fantasy-elementen, mysteries, politieke thrillers en sciencefiction. In de verhalen zit ook slapstickhumor, afgewisseld met een zweem verfijnde satire en politieke of culturele commentaren.

De Vanlanckers zijn vurige fans van Hergé. Daarom brengen we hem hulde door de raket uit de albums “Raket naar de Maan” en “Mannen op de Maan” tentoon te stellen bij de ingang van ons restaurant. U kunt er niet naast kijken.

Articles similaires

Handtekeningen 100 jaar

12 juli 2021

Gemaakt naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van LEON in 1993, met de handtekeningen van alle beroemdheden die naar dit onvergetelijke evenement kwamen.

Lees meer

Grote fresco’s

30 juli 2021

Deze fresco’s werden in 2005 gemaakt naar aanleiding van de grote renovatie van LEON. Ze vertellen in Homerische vorm de geschiedenis van LEON door de eeuwen heen.

Lees meer

Léon de Mossel

12 juli 2021

België, land van het stripverhaal. ‘Léon de Mossel’, het stripfiguurtje dat Ray Godart in 1989 creëerde voor LEON. Ontdek alle variaties van onze mascotte: https://chezleon1893.ovh/nl/fotos/

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!