Luikse salade


Ingrédients :
- 1 kg vastkokende aardappelen (Charlotte)
- 1 kg prinsessenbonen
- 600 g mooi gerookt spek
- 2 grote of 3 middelgrote uien
- 15 cl wittewijnazijn
- witte peper van de molen
- zout
Marche à suivre :
- De bonen schoonmaken door de twee puntjes eraf te halen en alle draden te verwijderen.
- De aardappelen schillen en in plakken van ongeveer 1 cm dik snijden.
- Een pot met 2 liter water aan de kook brengen en de bonen daarin onderdompelen. Laten koken tot de gewenste gaarheid, afgieten en opzijzetten.
- De aardappelschijven koken in gezouten water, afgieten en opzijzetten.
- Het spek in mooie reepjes snijden.
- De uien in ringetjes snijden.
- Het spek bakken in een grote pan, wanneer er wat spekvet in de pan is gekomen, het vuur lager zetten, de uien toevoegen en ze niet te veel laten bruinen.
- De aardappelen toevoegen en ze lichtjes in het mengsel laten bakken. Vervolgens de prinsessenbonen toevoegen en die eveneens kort laten bakken.
- Bestrooi gul met peper en besprenkel, terwijl de bereiding nog op het vuur staat, met de wittewijnazijn.
- Alles goed mengen en op het vuur houden tot het merendeel van de vloeistof door de aardappelen is opgenomen. Warm of lauw opdienen.
Volg ons op onze sociale netwerken!