Volg ons op onze sociale netwerken!

Mosselen à la marinière

plats NL
1 Keukenbestek

Ingrédients :

  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 steel groene selder
  • ½ ui
  • 5 g boter
  • 5 g margarine
  • 20 cl water
  • gehakte peterselie
  • peper van de molen

Marche à suivre :


NL Incontournables dans l’imaginaire gourmand bruxellois, on retrouve les croquettes aux crevettes sur les cartes de restaurants depuis le début des années cinquante. Il se raconte toutefois que leur création remonterait en fait à la Première Guerre mondiale. Durant celle-ci en, effet, sur le front de l’Yser, certains soldats auraient préparé des crevettes grises -abondantes dans la région – dans une sauce très liées pour les conserver plus longtemps. Si non e vero…

Toujours est-il que, comme dans le cas de nombreuses recettes à succès, pas mal d’écoles s’affrontent : bisquées ou non bisquées, avec ou sans fromage, avec ou sans gélatine… La préparation que nous vous livrons ici est celle appréciée par des générations de clients de Léon heureux et satisfaits…

Dans les verres

  1. De selder en de ui fijnhakken (maar ook niet te fijn).
  2. De kilo mosselen in de pan leggen. Het boter-margarinemengsel en het water toevoegen en daarna de groenten bovenop de mosselen leggen.
  3. De pan gedurende ongeveer 3 minuten op een heet vuur zetten, tot het voor het eerst begint te koken.
  4. De pan, met deksel erop, goed schudden om ervoor te zorgen dat de groenten in het kookvocht terechtkomen. Terug op het vuur zetten en een tweede maal aan de kook brengen, tot alle mosselen open zijn.
  5. Bestrooien met gehakte peterselie, zout en peper.
  6. Opdienen met beboterd brood.

Articles similaires

Vol-au-vent

29 mei 2020

De champignons zorgvuldig met een tandenborstel schoonmaken en niet te veel water gebruiken. De champignons al dan niet snijden, afhankelijk van hun grootte, en in boter bakken. Zouten en het... View Article

Lees meer

Tong Léon

29 mei 2020

Rol de tongfilets op en steek er eventueel een houten tandenstoker door om ze samen te houden. De sjalot en de champignons snipperen. De witte wijn, de visfumet en de... View Article

Lees meer

Garnaalkroketten

19 juli 2021

De garnalen pellen, spoelen en goed laten uitlekken. Een roux maken met 75 g bloem en 75 g boter. Het mengsel enkele minuten roerend laten koken zonder dat het bruin wordt. Vervolgens... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!