Tong Léon
plats NL
4 Keukenbestek
Ingrédients :
- 16 door de visverkoper gefileerde tongfilets
- 16 door de visverkoper gefileerde tongfilets – 60 g gepelde Noordzeegarnalen
- 100 g vlees van gekookte mosselen
- 100 g Parijse champignons
- 1 grote sjalot
- 2 dl droge witte wijn
- 3 dl visfumet
- 3 dl room
- 20 g peterselie
- zout
- peper
Marche à suivre :
- Rol de tongfilets op en steek er eventueel een houten tandenstoker door om ze samen te houden.
- De sjalot en de champignons snipperen.
- De witte wijn, de visfumet en de gesnipperde sjalot samen in een kookpot doen.
- Aan de kook brengen en vervolgens de room en de champignons toevoegen.
- Peper en zout toevoegen en op een zacht vuurtje laten inkoken tot de saus een ietsje dikker is.
- De tongfilets pocheren in die saus. Ze mogen niet te gaar worden.
- De tongfilets uit de saus halen en opzijzetten.
- De saus terug aan de kook brengen en laten inkoken tot ze de juiste dikte heeft.
- Het vuur afzetten en de saus afwerken met het vlees van de mosselen en de Noordzeegarnalen, die absoluut niet mogen koken.
- De tongfilets op het bord schikken en met saus overgieten.
- Opdienen met gestoomde aardappelen.
Volg ons op onze sociale netwerken!