Volg ons op onze sociale netwerken!

Vol-au-vent

plats NL
4 Keukenbestek

Ingrédients :

  • 200 gr kleine Parijse champignons
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 2 eierdooiers
  • 50 cl gevogeltebouillon
  • 1 oude kip
  • 4 mooie bladerdeeggebakjes voor vol-au-vent.

Marche à suivre :


  1. De champignons zorgvuldig met een tandenborstel schoonmaken en niet te veel water gebruiken.
  2. De champignons al dan niet snijden, afhankelijk van hun grootte, en in boter bakken.
  3. Zouten en het sap van een halve citroen toevoegen, samen met 1 eetlepel water.
  4. Het kippenvlees in grote dobbelstenen snijden en toevoegen aan de champignons.
  5. In een apart pannetje een roux maken met 50 gram boter en 50 gram bloem. De roux goed laten koken tot hij lichtelijk blond kleurt, maar niet meer.
  6. De roux bevochtigen met de halve liter gevogeltebouillon.
  7. Laten sudderen tot het mengsel dikker wordt en intussen goed mengen met een garde, daarna van het vuur nemen.
  8. 2 eierdooiers toevoegen aan de saus.
  9. Kruiden met peper en zout en een snuifje nootmuskaat.
  10. De kip en de champignons bij het mengsel doen.
  11. De bladerdeeggebakjes opwarmen in de oven, zonder dat ze te veel kleuren.
  12. Per bord een bladerdeeggebakje voorzien en dat royaal vullen met de gevogeltebereiding en afwerken door het hoedje op de bladerdeeggebakjes te plaatsen.
  13. Opdienen met goede frieten.

 

Articles similaires

Garnaalkroketten

19 juli 2021

De garnalen pellen, spoelen en goed laten uitlekken. Een roux maken met 75 g bloem en 75 g boter. Het mengsel enkele minuten roerend laten koken zonder dat het bruin wordt. Vervolgens... View Article

Lees meer

Mosselen à la marinière

29 mei 2020

NL Incontournables dans l’imaginaire gourmand bruxellois, on retrouve les croquettes aux crevettes sur les cartes de restaurants depuis le début des années cinquante. Il se raconte toutefois que leur création... View Article

Lees meer

Kaaskroketten

29 mei 1999

1. De parmezaan en de gruyère heel fijn raspen. De gruyère zorgt voor de textuur en de smeuïgheid. 2. De gelatineblaadjes in koud water leggen om ze zacht te maken.... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!