Vol-au-vent


Ingrédients :
- 200 gr kleine Parijse champignons
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 2 eierdooiers
- 50 cl gevogeltebouillon
- 1 oude kip
- 4 mooie bladerdeeggebakjes voor vol-au-vent.
Marche à suivre :
- De champignons zorgvuldig met een tandenborstel schoonmaken en niet te veel water gebruiken.
- De champignons al dan niet snijden, afhankelijk van hun grootte, en in boter bakken.
- Zouten en het sap van een halve citroen toevoegen, samen met 1 eetlepel water.
- Het kippenvlees in grote dobbelstenen snijden en toevoegen aan de champignons.
- In een apart pannetje een roux maken met 50 gram boter en 50 gram bloem. De roux goed laten koken tot hij lichtelijk blond kleurt, maar niet meer.
- De roux bevochtigen met de halve liter gevogeltebouillon.
- Laten sudderen tot het mengsel dikker wordt en intussen goed mengen met een garde, daarna van het vuur nemen.
- 2 eierdooiers toevoegen aan de saus.
- Kruiden met peper en zout en een snuifje nootmuskaat.
- De kip en de champignons bij het mengsel doen.
- De bladerdeeggebakjes opwarmen in de oven, zonder dat ze te veel kleuren.
- Per bord een bladerdeeggebakje voorzien en dat royaal vullen met de gevogeltebereiding en afwerken door het hoedje op de bladerdeeggebakjes te plaatsen.
- Opdienen met goede frieten.
Volg ons op onze sociale netwerken!