Volg ons op onze sociale netwerken!

Adolphe Sax


De saxofoon (kortweg sax) wordt bij de houtblaasinstrumenten gerekend.
Saxofoons zijn meestal gemaakt van koper en worden bespeeld via een enkelrietmondstuk, vergelijkbaar met dat van een klarinet. Net als de klarinet zijn saxofoons voorzien van openingen die de speler afsluit met een kleppensysteem. Wanneer de saxofonist een klep indrukt, wordt een gat afgesloten of vrijgemaakt, waardoor de toon respectievelijk lager of hoger wordt. De saxofoonfamilie werd in 1840 uitgevonden door de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax.
Bij Léon brengen we hem een humoristisch eerbetoon via onze mascotte: ‘Léon de Mossel’ op saxofoon werd ons door Richard Fournaux, burgemeester van Dinant, aangeboden bij de opening van het restaurant CHEZ LEON in zijn stad.

Leon de Mossel Dinant

Articles similaires

Toots Thielemans

9 augustus 2021

Baron Jean-Baptiste Thielemans (1922 – 2016), beter bekend als Toots Thielemans, was een Belgisch-Amerikaanse jazzmuzikant. Hij werd beroemd door zijn mondharmonica- en gitaarspel en zijn talent als componist. Hij was... View Article

Lees meer

Mosselsculptuur van Billy ‘IONIC

12 juli 2021

Origineel beeldhouwwerk van de artiest in de vorm van een mossel, aan mijnheer Rudy aangeboden voor zijn dertigste verjaardag.

Lees meer

Le Chat, Philippe Geluck

9 augustus 2021

Le Chat (Frans voor ‘De Kat’) is een Belgische stripreeks van Philippe Geluck. Le Chat is een volwassen, zwaarlijvige, antropomorfe kater ter grootte van een mens, die meestal een pak... View Article

Lees meer

Inschrijven

naar onze nieuwsbrief

Vul dan het formulier in

en ontvang al onze aanbiedingen en promoties per e-mail!

Merci !

Votre inscription a bien été réalisée.

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!