Kaaskroketten
Ingrédients :
- 50 g boter
- 2 x 50 g bloem
- 50 cl volle melk
- 4 eierdooiers en 1 volledig ei
- 150 g parmezaan van minstens 24 maanden oud
- 150 g Zwitserse gruyère AOC
- 2 gelatineblaadjes (2 x 2 g)
- paneermeel
- witte peper van de molen
- een klein beetje muskaatnoot
- een mespunt cayennepeper
- takjes peterselie voor de eindafwerking
Marche à suivre :
1. De parmezaan en de gruyère heel fijn raspen. De gruyère zorgt voor de textuur en de smeuïgheid.
2. De gelatineblaadjes in koud water leggen om ze zacht te maken.
3. Een dikke bechamelsaus maken met de boter, 50 g bloem en de melk.
4. De kaas toevoegen en goed door de saus mengen door flink te kloppen.
5. Peper, nootmuskaat en de cayennepeper toevoegen.
6. De geweekte gelatineblaadjes bij de saus doen en goed mengen.
7. De pot van het vuur nemen, de vier eierdooiers toevoegen en goed mengen.
8. Het mengsel in een licht geoliede rechthoekige schaal gieten en in de koelkast laten afkoelen.
9. De volgende dag het resterende ei opkloppen met peper en zout.
10. Minstens acht mooie rechthoeken vormen en ze achtereenvolgens door de bloem, het gekruide en opgeklopte ei en het paneermeel halen.
11. De kroketten en de peterselietakjes frituren in plantaardige olie van 180° en daarna op keukenpapier laten uitlekken.
12. De kaaskroketten opdienen met gefrituurde peterselie en partjes citroen.
Volg ons op onze sociale netwerken!