Volg ons op onze sociale netwerken!

Ons restaurant, een hele geschiedenis!

ONZE 4 TROEVEN

Chez Léon kan al tientallen jaren uitpakken met sterke troeven:

- Onthaal met de glimlach
- Sympathieke sfeer
- Lekker eten
- Een ‘brave’ rekening

Geef ons uw mening
  1. Geboorte van Léon Vanlancker

  2. Opening van het restaurant “A la ville d’Anvers”

    Korte Beenhouwersstraat 14

  3. Verhuis naar Beenhouwersstraat en oprichting van “Frituur Léon”

  4. Aankoop van Beenhouwersstraat 20

  5. Paul Vanlancker

    Paul Vanlancker is toegetreden tot het familiebedrijf en neem de teugels ervan met zijn vrouw: Mevrouw Dany

  6. Georges Vanlancker

    Vroegtijdig overlijden van Georges Vanlancker (4e generatie van de VANLANCKER’s), papa van mijnheer Paul en mijnheer Rudy

  7. Rudy Vanlancker

    Overname door Rudy Vanlancker, vertegenwoordiger van de 5e generatie

  8. Opening van Léon Bruparck

  9. Léon viert met veel luister zijn honderdste verjaardag

  10. Creatie van het bier Léon

  11. Ingrijpende facelift

    Nieuw decor, nieuw logo… nieuwe start. Léon treedt binnen in de 21e eeuw

  12. Het bier Léon verkrijgbaar op de vliegtuigen van Brussels Airlines

  13. Wereldtentoonstelling van Shangaï

    Léon steelt de show in het Belgische paviljoen van de Wereldtentoonstelling van Shangaï en verkoopt er 6 maanden lang meer dan 5000 pakken friet per dag

  14. Opening van het Léon pilootrestaurant in het Verenigd Koninkrijk

    Gelegen in het hart van Londen, te Covent Garden

  15. 125 jaar restaurant

    125 jaar restaurant en voor de gelegenheid publicatie van een boek dat de hele familiegeschiedenis schetst en meer dan 50 Belgisch-Brusselse recepten telt.

  16. Belangrijke inrichtingswerkzaamheden in de keukens

    Om tegemoet te komen aan hun trouw en tegelijk veeleisend cliënteel, werd de keuken van dit restaurant volledig vernieuwd. Als hommage aan een zeer grote chef, werd er gekozen voor een dambordmotief in zwart en wit, helemaal in de stijl van Robuchon.

  17. Léon de Mossel past zich aan de wereldwijde pandemie

    Chez Léon creëert de gemaskeerde mascot met betrekking tot de wereldwijde pandemie

  18. Chez Léon is terug van weggeweest in Belgitude door het etablissement opnieuw in te richten in de kleuren van de 9e kunst

In 1888

En 1888 beslist Léon Vanlancker zich te vestigen op een steenworp van de Grote Markt en er zijn rstaurant met 5 tafels, dat hij “A la Ville d’Anvers”doopt, uit te baten. In 1893 verhuist hij enkele meters verder, naar het nr. 18 van de Beenhouwersstraat, en opent er zijn “Frituur Léon”. De jaren gaan voorbij en zijn zaak breidt langzaam maar zeker uit.

De steile opgang vangt aan in 1958, jaar van de Wereldtentoonstelling, wanneer Brussel uitgroeit tot de onbetwiste hoofdstad van de «mosselen– friet». Sindsdien is de onderneming Vanlancker blijven groeien. Vandaag is ze ondergebracht in 9 gebouwen, waar elke dag met de glimlach en in een gezellige sfeer meer dan duizend personen worden bediend. De kaart verandert nagenoeg niet. Iedereen komt er een van de veertien mosselrecepten of een van de 120 traditionele Belgische gerechten proeven.

De “goede koning Léon” rustte echter niet op zijn lauweren. Hij verzamelde zijn troepen en trok naar het platteland.

Begin 1989 krijgt de dynamische aanpak van de erfgenamen Vanlancker concreet gestalte in de opening van een nieuw restaurant Léon in Brussel, in het kader van Bruparck, in de schaduw van het Atomium. Datzelfde jaar trekt Léon naar Frankrijk, waar in vijfentwintig jaar tijd 85 restaurants opengaan.

Ook in België opent Léon verscheidene restaurants.

Leer meer over de Internationale

En nu?

Léon: Back to the Future…
Ten slotte beleven we op dit keerpunt in de geschiedenis van LÉON ook de “overgang” tussen de 5e en de 6e generatie: Rudy geeft de fakkel namelijk door aan Kevin Vanlancker, die nog vele jaren aan het hoofd zal staan van dit instituut.

Ontdek onze restaurant

Onze vriend en klant, Laurent Viatour, laat u kennismaken met ons restaurant, dat meer dan honderd jaar oud is!

La grande balade n°6

‘La grande balade’ voert ons mee op een verkenningstocht van het toeristische en gastronomische erfgoed van ons land. Noordzee, Ardennen, land van Herve, de Gaume… De mooiste regio’s van België spelen hun troeven uit en nodigen uit tot een wandeling!
© Alle rechten voorbehouden aan RTL Belux SA & Cie SEC – https://www.rtlplay.be/la-grande-balade-p_8539

Chez Léon in de Grande Balade!

Saïd in the city

Saïd in de city van Bruzz.be heeft een bezoekje gebracht aan Léon!

« Extrait de l’émission 66 minutes : Quand les moules ont la frite »

« Extrait de l’émission 66 minutes : Quand les moules ont la frite »

Er was eens...

ABONNEZ-VOUS !

à notre Newsletter

U bent correct aangemeld voor onze nieuwsbrief!